Vad är Kvarg?

Kvarg är ett populärt mellanmål, både för gymråttor och oss andra. Men vad är kvarg?

Kvarg är färskost gjord på surmjölk. Surmjölk är mjölk till vilken en syrakultur har tillsatts för att göra den trögflytande och ge den en sur smak.

För att framställa färskosten koagulerar man surmjölken med hjälp av mjölksyrebakterier. Detta gör att man kan skilja de fasta beståndsdelarna från den flytande vasslen. För att uppnå rätt fetthalt blandar man kvargen med grädde.

Kessela är samma sak som kvarg, men ett skyddat varumärke.

Keso är också ett skyddat varumärke, men på produkten cottage cheese eller grynost. Keso är också en färskost som framställs på samma sätt som kvarg, men man använder istället vanlig mjölk istället för surmjölk.

Senaste inläggen

Kategorier

Bli först att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *